składniki:
liczba porcji:
Burger
Dodatki


Przygotowanie:
- Zmiel w maszynce mięso (najlepiej łopatkę wołową lub udziec wołowy i łopatkę wieprzową) albo kup gotowe.
- Wymieszaj wszystkie składniki na burgery w misce (natkę i czosnek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę), dopraw do smaku pieprzem, Maggi i musztardą. Możesz dodać więcej Maggi, jeżeli chcesz, aby burgery były jeszcze bardziej wyraziste.
- Uformuj 5 burgerów, usmaż je na patelni lub na grillu.
- Dużą cebulę obierz, pokrój w krążki.
- W misce wymieszaj Maggi, ocet i cukier, następnie dołóż cebulę. Marynuj całość około 30 minut.
- Bułki podpiecz na suchej patelni lub grillu.
- Przygotuj burgery: spód bułki posmaruj majonezem, połóż plaster pomidora, burger, plaster sera, cebulę, ketchup, sałatę i przykryj górną częścią bułki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYDomowe burgery wołowo-wieprzowe na grilla możesz podawać z ulubioną, chrupiącą sałatką. Burgery z mięsem wołowo-wieprzowym oraz porcją Twoich ulubionych warzyw możesz spiąć wykałaczką lub długim patyczkiem – ich wnętrze jest na tyle bogate, że wręcz rozpiera obie części podpieczonej bułki! Wyjątkowy smak dania podkreślają krążki cebuli marynowane w MAGGI, occie i cukrze brązowym. Do burgerów wieprzowo-wołowych pasują sprawdzone dodatki: Ketchup Chili Ostry WINIARY i Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?