Burgery wołowo-wieprzowe

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 5

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Burger

Dodatki

Przygotowanie:

  1. Zmiel w maszynce mięso (najlepiej łopatkę wołową lub udziec wołowy i łopatkę wieprzową) albo kup gotowe.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki na burgery w misce (natkę i czosnek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę), dopraw do smaku pieprzem, Maggi i musztardą. Możesz dodać więcej Maggi, jeżeli chcesz, aby burgery były jeszcze bardziej wyraziste.
  3. Uformuj 5 burgerów, usmaż je na patelni lub na grillu.
  4. Dużą cebulę obierz, pokrój w krążki.
  5. W misce wymieszaj Maggi, ocet i cukier, następnie dołóż cebulę. Marynuj całość około 30 minut.
  6. Bułki podpiecz na suchej patelni lub grillu.
  7. Przygotuj burgery: spód bułki posmaruj majonezem, połóż plaster pomidora, burger, plaster sera, cebulę, ketchup, sałatę i przykryj górną częścią bułki.

Opis przepisu:

Domowe burgery wołowo-wieprzowe na grilla możesz podawać z ulubioną, chrupiącą sałatką. Burgery z mięsem wołowo-wieprzowym oraz porcją Twoich ulubionych warzyw możesz spiąć wykałaczką lub długim patyczkiem – ich wnętrze jest na tyle bogate, że wręcz rozpiera obie części podpieczonej bułki! Wyjątkowy smak dania podkreślają krążki cebuli marynowane w MAGGI, occie i cukrze brązowym. Do burgerów wieprzowo-wołowych pasują sprawdzone dodatki: Ketchup Chili Ostry WINIARY i Majonez Dekoracyjny WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?