Marynowana karkówka na grilla

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj marynatę: wymieszaj ze sobą wszystkie składniki: drobno posiekaj cebulę, czosnek oraz majeranek.
  2. Karkówkę pokrój w plastry i zalej marynatą.
  3. Odstaw do lodówki na minimum dobę.
  4. Piecz na grillu.

Opis przepisu:

Marynowana karkówka na grilla będzie miała wyrazisty smak i intensywny aromat, jeżeli mięso zamarynujesz już dzień wcześniej i wstawisz do lodówki na przynajmniej dobę, aby wszystkie smaki i zapachy właściwie się połączyły. Karkówkę na grilla pokrój w plastry przed marynowaniem – wtedy smak mięsa będzie intensywniejszy. Grillowaną karkówkę możesz posypać dodatkowymi ziołami i podawać z Ketchupem Chili Ostrym WINIARY i Musztardą Dijon.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?