Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Pudding

Przygotowanie:

  1. Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.
  2. Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.
  3. Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.
  4. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
  5. Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
  6. Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.
  7. Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.

Opis przepisu:

Pulchne i delikatne pancakes przekładne puddingiem karmelowo-bananowym, udekorowane bitą śmietaną i Twoimi ulubionymi owocami, opcjonalnie możesz polać miodem, aby były jeszcze słodsze. Pudding z karmelem i bananem wymaga tylko części banana – pozostałą możesz pokroić w plasterki i udekorować nimi porcje puszystych pancakesów, które powinny być usmażone na maśle na delikatnie złoty kolor. Amerykańskie pancakes możesz podawać na słodkie i umilające początek dnia śniadanie – trudno przy nich się pozytywnie nie nastawić!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?