Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Wywar

Dodatki

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlej wodę, dodaj dwie kostki Rosołu wołowego WINIARY, a następnie opaloną nad palnikiem cebulę, czosnek oraz posiekany obrany imbir. Gotuj przez 5 minut.
  2. Następnie dodaj przyprawy – goździki, anyż, cynamon, pieprz. Gotuj przez kilka minut. Jeśli masz - dodaj sos rybny. Pogotuj jeszcze chwilkę. Potem wyjmij imbir, anyż, cynamon oraz cebulę tak, aby otrzymać czysty bulion.
  3. Na środku głębokiego talerza połóż makaron ryżowy, a na nim pokrojoną na cienkie plasterki wołowinę (potrzymaj 30 minut w zamrażarce, aby łatwiej kroić).
  4. Dodaj pozostałe dodatki – posiekaną kolendrę, szczypior, chili, kiełki fasoli mung - i zalej kilkoma chochlami wrzącego bulionu – mięso momentalnie się zetnie.

Opis przepisu:


Zupa pho, przyrządzana na bulionie wołowym o ostrym posmaku chili, imbiru, czosnku i cebuli, aromacie cynamonu i subtelnym posmaku sosu rybnego, to czołowe danie kuchni wietnamskiej, które nazywamy azjatyckim rosołem z wołowiną. Zupa pho bo z wołowiną łączy w sobie różnorodne składniki, które nie wymagają gotowania, a jedynie zalania wrzącym, aromatycznym bulionem.

Przepis na zupę pho bo z makaronem ryżowym, kiełkami fasoli mung, ziołami i przyprawami nie sprawi trudności nawet początkującym w kuchni – przy okazji możesz spróbować jedzenia pałeczkami! Można nimi zjeść składniki z zupy pho, a bulion – wypić na koniec.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?