Karmelowy deser orzechowy z puddingiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgnieć orzechy w moździerzu na małe kawałki.
  2. Dokładnie pokrusz 20 herbatników dla uzyskania okruszków.
  3. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
  4. Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
  5. Do gotowego Puddingu dodaj rozgniecione orzechy i groszki czekoladowe i dokładnie wymieszaj całość.
  6. Nakładaj do małych szklanek lub pucharków przekładając masę rozkruszonymi herbatnikami. Pozostałe herbatniki wykorzystaj do dekoracji.

Opis przepisu:

Orzechowe marzenie, dzięki któremu będziesz się delektować czekoladą, słodkimi herbatnikami i chrupiącymi orzeszkami w intensywnie karmelowym puddingu! Nasz deser karmelowo-orzechowy z puddingiem jedz małą łyżeczką i powoli rozkoszuj się słodkością na podniebieniu, aby karmelowy deser z orzechami nie zniknął w mgnieniu oka. Te pyszności podawaj w przezroczystych szklankach lub pucharkach, aby każda warstwa herbatników i puddingowej masy była widoczna i pobudzała łasuchów.

Wierzch orzechowych deserów karmelowych posyp pokruszonymi herbatnikami i kawałeczkami orzechów. Z mocnym espresso czy latte z pianką będą smakowały jeszcze lepiej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?