Szaszłyki z łososia

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój w 2 centymetrową kostkę. Cytryny przelej wrzątkiem, dokładnie opłucz i pokrój w cieniutkie plasterki.
  2. Rozgrzej grill lub piekarnik do 180°C.
  3. Wymieszaj sezam, Ziarenka Smaku WINIARY, chili i sól do smaku.
  4. Zaczynając od łososia, nabijaj na patyczki po kolei i na przemian łososia i cytrynę. Dla pewności, aby składniki lepiej się trzymały, możesz użyć dwóch patyczków do jednego szaszłyku.
  5. Skrop oliwą i obsyp mieszanką sezamu i przypraw.
  6. Grilluj lub piecz, aż ryba będzie gotowa.
  7. Podawaj z ulubioną sałatką i dipem na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY.

Opis przepisu:

Grillowane szaszłyki z łososia i cytryny obtaczane w marynacie z sezamu i przypraw, grillowane na ruszcie na świeżym powietrzu lub w piekarniku w razie fatalnej pogody, pasują do sałatek z nowalijkami i domowego dipu z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Szaszłyki z łososiem i plastrami cytryny obsyp także płatkami chili lub ostrą papryką w proszku, aby zrównoważyć delikatnie kwaśny smak plasterków cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?