Truskawkowa galaretka z owocami i pianką

Oceń ten przepis!

4/5 4 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość saszetki wsyp do 375 ml gorącej wody.
  2. Dokładnie wymieszaj przez 1 minutę i od razu rozlej do docelowych małych szklanek na 4 równe porcje. Na tym etapie galaretka jest mętna.
  3. Galaretkę pozostaw do wystudzenia (na maksymalnie 30 minut). Następnie ostrożnie włóż ją do lodówki. Rozwarstwienie następuje podczas tężenia.
  4. Podawaj udekorowane owocami, np. truskawkami.

Opis przepisu:

Truskawkowa galaretka z pianką i sezonowymi owocami to wyjątkowy deser, łączący w sobie owocowy smak galaretki z rozpuszczającą się w ustach, delikatną, słodką pianką i słodyczą owoców. Jeżeli chcesz, aby pianka w galaretce z owocami była wyższa, przygotuj galaretkę w węższym naczyniu. Nie wylewaj galaretki z pianką ani na ciasto, ani na owoce – truskawki pokrój na kawałki i udekoruj nimi każdą porcję dopiero po zastygnięciu galaretki z pianką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?