Kotlety z piersi kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą i grzankami czosnkowymi

Oceń ten przepis!

5/5 5 72 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Porcje 4

5/5 5 72 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi kurczaka przekrój na kotlety i rozbij na grubość około 1 cm.
  2. Na patelni dobrze rozgrzej 1 łyżkę oleju i na średnim ogniu (ok. 60% mocy) obsmaż kotlety przez 1 minutę z każdej strony.
  3. Zawartość saszetki wymieszaj w 300 ml zimnej wody i 50 ml śmietanki 12%. Dodaj do kurczaka i zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 8 min.
  4. Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż po jednym plastrze na każdym kawałku kurczaka. Przykryj i duś jeszcze 1 min.
  5. Podawaj z grzankami posmarowanymi ząbkiem czosnku i solą.

Opis przepisu:

Pomysł na Kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą to podstawa naszego sprawdzonego przepisu na piersi z kurczaka duszone w gęstym i aromatycznym sosie włoskim, podawane z roztopionymi plastrami sera mozzarella i chrupiącymi grzankami natartymi ząbkami czosnku i solą. Smaku kurczakowi nadaje kompozycja suszonych papryk, pomidorów oraz bazylii. Pierś z kurczaka z mozzarellą możesz dodatkowo posypać ulubionymi ziołami przed podaniem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?