składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają. Zalej je zimną wodą.
- Jajka obierz, przekrój wzdłuż i wybierz żółtka. Przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.
- Orzechy zmiksuj lub drobno posiekaj. Wymieszaj z żółtkami, Majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Plastry boczku rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Praż w piekarniku rozgrzanym do 200°C około 5-8 min. Ostudź i pokrusz rękoma.
- Jajka wypełnij farszem. Podawaj posypane kruszonym boczkiem z Sosem tatarskim WINIARY.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYJajka z chrupiącym farszem? W kuchni wszystko jest możliwe – zwłaszcza w okresie Wielkanocy, kiedy szukamy przepisów na przekąski zaskakujące bliskich! Jajka z farszem z orzechami włoskimi, musztardą Dijon i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to bardzo apetyczny pomysł na śniadanie wielkanocne, zwłaszcza jeżeli jajka z orzechowym farszem posypiesz prażonym boczkiem i nałożysz na nie po łyżeczce Sosu Tatarskiego WINIARY.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?