Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Roladki jajeczne z łososiem to przekąska, która uświetni domowe spotkania ze znajomymi, przyjęcia czy rodzinne uroczystości. Omlet jajeczny wystarczy posmarować Sosem chrzanowym WINIARY, dodać koperek, ogórek i łososia, a następnie całość zrolować. Roladki jajeczne z łososiem najlepiej smakują podawane na zimno i z dodatkiem ulubionej kompozycji sałat.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy lub masła. Smaż cienkie omlety, aż będą lekko złociste.
Krok 3
5 min
Połowę omletów posmaruj Sosem chrzanowym WINIARY, posyp koperkiem. Ułóż na nich paseczki lub wstążki ogórka i plasterki łososia. Przykryj pozostałymi omletami.
Krok 4
40 min
Każdą porcję ciasno zroluj, owiń plastikową folią i wstaw do lodówki.
Krok 5
5 min
Schłodzone roladki pokrój w grube plastry i podawaj z dodatkiem ulubionej sałatki.
Krok 1
z
5
Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
5
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy lub masła. Smaż cienkie omlety, aż będą lekko złociste.
Krok 3
z
5
Połowę omletów posmaruj Sosem chrzanowym WINIARY, posyp koperkiem. Ułóż na nich paseczki lub wstążki ogórka i plasterki łososia. Przykryj pozostałymi omletami.
Krok 4
z
5
Każdą porcję ciasno zroluj, owiń plastikową folią i wstaw do lodówki.
Krok 5
z
5
Schłodzone roladki pokrój w grube plastry i podawaj z dodatkiem ulubionej sałatki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0