Babeczki wielkanocne do święconki

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 8

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 170°C.
  2. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru.
  3. Dodaj Cukier wanilinowy WINIARY i żółtka. Połącz razem.
  4. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z Proszkiem do pieczenia.
  5. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając.
  6. Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
  7. Foremki do babeczek posmaruj masłem i posyp bułka tartą. Przełóż ciasto do foremek napełniając je do 3/4 wysokości. Piecz 25 minut.
  8. Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem po przestudzeniu.

Opis przepisu:

Pachnące cytrusami, posypane cukrem pudrem dla dekoracji i smaku, rozpływające się w ustach - babeczki wielkanocne do święconki możesz spałaszować ze smakiem z rodziną po śniadaniu wielkanocnym! Do wielkanocnych babeczek do koszyczka dodaliśmy Majonez Dekoracyjny WINIARY, aby były pulchniejsze. Rosną jak szalone w piekarniku, dlatego pamiętaj, aby nie wypełniać foremek do pełna!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?