1

2

Przepisy

Babeczki wielkanocne do święconki

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 8 porcji

Pachnące cytrusami, posypane cukrem pudrem dla dekoracji i smaku, rozpływające się w ustach - babeczki wielkanocne do święconki możesz spałaszować ze smakiem z rodziną po śniadaniu wielkanocnym! Do wielkanocnych babeczek do koszyczka dodaliśmy Majonez Dekoracyjny WINIARY, aby były pulchniejsze. Rosną jak szalone w piekarniku, dlatego pamiętaj, aby nie wypełniać foremek do pełna!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 170°C.
  2. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru.
  3. Dodaj Cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
  4. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z Proszkiem do pieczenia.
  5. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając.
  6. Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
  7. Foremki do babeczek posmaruj masłem i posyp bułka tartą. Przełóż ciasto do foremek napełniając je do 3/4 wysokości. Piecz 25 minut.
  8. Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: