Prosty i pyszny gulasz wołowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 86 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 38 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 86 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki ok. 1 centymetrowe, oprósz mąką. Na pataleni rozgrzej olej i dodaj mięso – podsmaż aż się zarumieni.
  2. Cebulę obierz i pokrój w plastry, dodaj do mięsa. Podsmaż, a w razie potrzeby żeby nic się nie przypaliło – dolej łyżkę oleju.
  3. Kiedy cebula będzie już szklista, podlej wszystko wodą i duś do miękkości.
  4. W międzyczasie pokrój w kostkę paprykę, dodaj do gulaszu wraz z koncentratem, ostrą papryką oraz Kostką Mięsną WINIARY, która pomoże wydobyć wyjątkowy mięsny aromat z potrawy. Zagotuj i duś na małym ogniu do miękkości mięsa i papryki, dopraw do smaku.
  5. Gdyby gulasz był za gęsty – dodaj trochę wody. Gdy z kolei będzie za rzadki – w razie potrzeby możesz go zagęścić mąką.

Opis przepisu:

Szukasz uniwersalnego dania mięsnego na obiad? Może prosty i pyszny gulasz wołowy? Aromat mięsa wołowego, najpierw smażonego na złoty kolor z cebulką, a następnie duszonego z warzywami i ostrą papryką w proszku, wydobywa i podkreśla Kostka Mięsna WINIARY. Gęsty gulasz z wołowiny możesz podawać z ulubioną kaszą (gryczaną, jaglaną czy jęczmienną), ryżem i tradycyjnie – z ziemniakami oraz ogórkiem. Do wołowego gulaszu pasuje też surówka – np. z kiszonej kapusty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?