Łódeczki z pieczonych ziemniaków z serem i czosnkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 5

5/5 5 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj i osusz ziemniaki. Przekrój wzdłuż, a następnie na łódeczki.
  2. Przełóż do miski. Dodaj oliwę, starty ser typu parmezan oraz przyprawy – oregano, paprykę, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Dobrze wymieszaj i wyłóż ziemniaczki skórką do dołu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz przez 40 minut, aż ziemniaczki będą złote.
  5. Podawaj z sosami – sosem na bazie majonezu oraz ketchupem.

Opis przepisu:


Łódeczki z pieczonych ziemniaków w marynacie z przypraw (oregano, papryki, soli, pieprzu i czosnku), ze startym parmezanem oraz oliwą z oliwek, podawane z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz Ketchupem Łagodnym WINIARY możesz serwować na obiad lub sycącą kolację, ale rewelacyjnie sprawdzą się też jako smakowite przekąski na imprezy i przyjęcia. Pieczone łódeczki z ziemniaków, chrupkie z wierzchu i miękkie w środku, najlepiej smakują na ciepło.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?