Barszcz ukraiński z białą i czerwoną fasolą

Oceń ten przepis!

4/5 4 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 6

4/5 4 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do 2 litrów wody włóż ćwiartkę kurczaka oraz obrane marchewki i zagotuj.
  2. Cebulę pokrój w małą kostkę i podsmaż aż będzie rumiana. Dodaj do garnka wraz z kostkami bulionowymi. Gotuj przez godzinę.
  3. Wyjmij z wywaru kurczaka oraz marchewki. Pooddzielaj ugotowane mięso od kości, porozrywaj na mniejsze kawałki i dodaj z powrotem do zupy. Ugotowane marchewki pokrój w plasterki i również dodaj do zupy.
  4. Buraki obierz, zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru. Dodaj do zupy także koncentrat barszczu czerwonego WINIARY oraz białą i czerwoną fasolę.
  5. Gotuj zupę jeszcze 20 minut.
  6. Zupę podawaj zabieloną śmietaną oraz posypaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Fasola biała czy czerwona? W naszym przepisie na barszcz ukraiński z fasolą wykorzystujemy obie, aby zupa była bardziej sycąca i gęsta. Przygotuj barszcz ukraiński z naszym przepisem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?