Kto powiedział, że zupa musi być tylko wstępem do drugiego dania? Nasz przepis na
barszcz ukraiński przeczy teorii, że zupą nie da się w pełni najeść! Jest sycący, aromatyczny, dodaje energii oraz dostarcza mnóstwa białka za sprawą obecności
fasoli czerwonej i białej. Przetestuj naszą wersję barszczu ukraińskiego, a na pewno zmienisz zdanie na temat zup!
To danie ma kilka zalet. Pozwala sprytnie przemycić do codziennego jadłospisu solidną porcję warzyw. Do tego czas wykonania nie przekroczy 2 godzin i pozwala na stworzenie
sycącego obiadu na przynajmniej 2 dni, więc jest to też opcja dla zabieganych. Do dzieła!
Zagotuj 2 litry wody z ćwiartką kurczaka i obranymi marchewkami. Następnie pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na złoty kolor. Wlej ją do wywaru razem z
Kostkami Rosołu Drobiowego WINIARY i gotuj przez godzinę. Po tym czasie usuń z garnka kurczaka oraz marchewkę. Mięso oddziel od kości, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do zupy. Marchewkę pokrój w plastry i także dodaj do wywaru.
Następnie obierz buraki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Dodaj do zupy razem z
Koncentratem Barszczu Czerwonego WINIARY oraz białą i czerwoną fasolą. Wywar pozostaw na ogniu jeszcze przez około 20 minut. Podawaj na gorąco z łyżką śmietany i świeżą natką pietruszki.
Komentarze 0