1

2

Przepisy

Zupa buraczkowa z kurczakiem

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

170 calories kalorie: 170 kcal / porcja

Zupa buraczkowa z kurczakiem i pierożkami tortellini z dowolnym nadzieniem może zaskoczyć połączeniem składników! Takie wariacje kulinarne polecamy wypróbowywać z Krajanką Buraczkową WINIARY – kompozycją buraczków, marchewki i przypraw, dzięki którym nie ma strachu o źle doprawioną zupę, do której możesz dodać tylko świeżo mielony pieprz i posiekaną natkę pietruszki.

Przygotowanie:

  1. W dużym rondlu rozgrzej olej, po czym dodaj pokrojonego w krążki pora. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, do momentu delikatnego zbrązowienia pora przy brzegach.
  2. Dodaj włoszczyznę oraz oczyszczony filet z piersi kurczaka. Zalej bulionem oraz wodą, tak by przykrywała zawartość garnka. Gotuj całość ok. 20 minut.
  3. Wyciągnij kurczaka z wywaru, pokrój wzdłuż włókien i ponownie umieść w garnku.
  4. Dodaj Krajankę buraczkową WINIARY. Dokładnie wymieszaj i dopraw zupę do smaku świeżo mielonym pieprzem. Podawaj z drobno posiekaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: