Zupa ogórkowa z kabanosami

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W dużym rondlu rozgrzej olej, po czym dodaj włoszczyznę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Chwilę smaż, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zaczną lekko brązowieć przy brzegach.
  2. Warzywa zalej bulionem na żeberkach WINIARY oraz ok. 3 szklankami wody. Duś całość do miękkości warzyw, ok. 15 minut.
  3. Dodaj Krajankę ogórkową WINIARY, tarte ogórki oraz kaszę manną. Zagotuj, po czym wmieszaj pokrojone na cienkie talarki kabanosy.
  4. Dopraw zupę do smaku drobno posiekanym koperkiem oraz świeżo mielonym pieprzem. W razie potrzeby dodaj nieco wody.
  5. Przed samym podaniem zabiel zupę śmietanką – w garnku lub bezpośrednio na talerzu, w ilości zależnej od indywidualnych upodobań.

Opis przepisu:


Zupa ogórkowa z kabanosami zamiast boczku czy pulpetów z mięsa mielonego to też ciekawa wariacja przepisu na tradycyjną ogórkową! Aby ogórkowej niczego nie brakowało pod względem smaku, możesz użyć nie tylko Krajanki Ogórkowej WINIARY (koncentratu z najlepszymi przyprawami!), ale też Bulionu na żeberkach WINIARY, w którym ugotujesz włoszczyznę, aby warzywa przesiąkły bogatym smakiem i aromatem. Ogórkową zabiel śmietanką według upodobań gości.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?