Zupa ogórkowa z klopsikami

Oceń ten przepis!

4/5 4 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone wymieszaj z posiekaną drobno cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami, a następnie uformuj małe klopsiki.
  2. Klopsiki przesmaż na odrobinę cięcia na patelni na złotobrązowo.
  3. Przygotuj wyrób drobiowy bez przypraw: wrzuć do garnka porcji rosołowej, zalej ją 1 litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 45 minut na wolnym ogniu, po tym czasie wyjmij mięso - możesz iść użyć do zupy, jeśli chcesz.
  4. Do gotowego przecedzonego wywaru wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i obsmażone klopsiki. Całość gotuj około 10 minut. Dodaj zawartość opakowań „Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY” i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut od chwili zagotowania.
  5. Mąka rozrób ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlej do zupy, dokładnie wymieszaj i wszystko zagotuj.
  6. Na koniec dodaj posiekany koperek.

Opis przepisu:

Zupa ogórkowa z klopsikami i ziemniakami, ugotowana na wywarze z Krajanką Ogórkową WINIARY, jest nie tylko niezmiernie sycąca i rozgrzewająca, ale również nietrudna w przyrządzeniu. Jedyną trudność początkującym kucharzom może sprawić zagęszczenie zupy mąką rozrobioną ze śmietanką, ale u nas przeczytasz, jak właściwie zagęścić zupę, czyli ją zaciągnąć. Ogórkową z pulpetami podawaj z posiekanym koperkiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?