Zupa ogórkowa z klopsikami

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 8

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone wymieszać z posiekaną drobno cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami, a następnie uformować małe klopsiki.
  2. Przygotować wywar drobiowy bez przypraw w 2l wody, dodać Krajankę ogórkową oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i klopsiki. Całość gotować około 10 min.
  3. Mąkę rozrobić ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlać do zupy, dokładnie wymieszać i wszystko zagotować.
  4. Na koniec dodać posiekany koperek.

Opis przepisu:

Zupa ogórkowa z klopsikami i ziemniakami, ugotowana na wywarze z Krajanką Ogórkową WINIARY, jest nie tylko niezmiernie sycąca i rozgrzewająca, ale również nietrudna w przyrządzeniu. Jedyną trudność początkującym kucharzom może sprawić zagęszczenie zupy mąką rozrobioną ze śmietanką, ale u nas przeczytasz, jak właściwie zagęścić zupę, czyli ją zaciągnąć. Ogórkową z pulpetami podawaj z posiekanym koperkiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?