Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 8

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotować wywar drobiowy bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę ogórkową oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, aż będą miękkie.
  2. Mąkę rozrobić ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlać do zupy i dokładnie wymieszać.
  3. Chleb tostowy pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na złoty kolor, na koniec dodać rozgnieciony czosnek.
  4. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  5. Zupę ogórkową nałożyć na talerze, a wierzch posypać serem i czosnkowymi grzankami.

Opis przepisu:

Przepis na zupę ogórkową z grzankami i serem żółtym oraz Krajanką Ogórkową WINIARY jest jednym z najprostszych – użycie Krajanki Ogórkowej pozwala nie tylko zaoszczędzić Ci czas, ale również zadbać o idealnie skomponowany smak zupy ogórkowej. Każdą porcję ogórkowej podawaj z chrupiącymi kawałeczkami grzanek oraz startym żółtym serem (np. Radamerem).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?