1

2

Przepisy

Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

260 calories kalorie: 260 kcal / porcja

Przepis na zupę ogórkową z grzankami i serem żółtym oraz Krajanką Ogórkową WINIARY jest jednym z najprostszych – użycie Krajanki Ogórkowej pozwala nie tylko zaoszczędzić Ci czas, ale również zadbać o idealnie skomponowany smak zupy ogórkowej. Każdą porcję ogórkowej podawaj z chrupiącymi kawałeczkami grzanek oraz startym żółtym serem (np. Radamerem).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotować wywar drobiowy bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę ogórkową oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, aż będą miękkie.
  2. Mąkę rozrobić ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlać do zupy i dokładnie wymieszać.
  3. Chleb tostowy pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na złoty kolor, na koniec dodać rozgnieciony czosnek.
  4. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  5. Zupę ogórkową nałożyć na talerze, a wierzch posypać serem i czosnkowymi grzankami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: