składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Przygotować wywar drobiowy bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę ogórkową oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, aż będą miękkie.
- Mąkę rozrobić ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlać do zupy i dokładnie wymieszać.
- Chleb tostowy pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na złoty kolor, na koniec dodać rozgnieciony czosnek.
- Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Zupę ogórkową nałożyć na talerze, a wierzch posypać serem i czosnkowymi grzankami.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYPrzepis na zupę ogórkową z grzankami i serem żółtym oraz Krajanką Ogórkową WINIARY jest jednym z najprostszych – użycie Krajanki Ogórkowej pozwala nie tylko zaoszczędzić Ci czas, ale również zadbać o idealnie skomponowany smak zupy ogórkowej. Każdą porcję ogórkowej podawaj z chrupiącymi kawałeczkami grzanek oraz startym żółtym serem (np. Radamerem).
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?