Tajska ogórkowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 8

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotować wywar drobiowy bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę ogórkową i chwilę gotować. (Dla podkreślenia tajskiego smaku możesz użyć Zupa Tajska Kuchnia Świata WINIARY).
  2. Szalotkę, papryczkę chili, czosnek i imbir drobno posiekać, a paprykę słodką pokroić w cienkie paseczki.
  3. Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulkę z chili i imbirem oraz czosnkiem, przełożyć do garnka z wywarem.
  4. Filety z kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć na złoty kolor na oleju, dodać słodką paprykę i mleko kokosowe. Dodać całość do ogórkowej i doprawić cukrem trzcinowym.
  5. Chwilę gotować, aby składniki się połączyły.

Opis przepisu:


Zupa tajska ogórkowa to połączenie kuchni orientalnej i tradycyjnej kuchni polskiej dzięki Krajance Ogórkowej WINIARY – koncentratowi z przyprawami, wzbogacającemu zupy - nie tylko ogórkowe.

W naszym przepisie na zupę tajską ogórkową łączymy te delikatniejsze w smaku składniki (np. mleko kokosowe) z ostrymi, charakterystycznymi dla kuchni orientalnej (papryczką chili). Charakteru tajskiej ogórkowej nadaje też rozgrzewający imbir i czosnek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?