1

2

Przepisy

Zupa meksykańska z pulpecikami

4/5 4 21 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

400 calories kalorie: 400 kcal / porcja


Rozgrzewający, sycący i ostry w smaku posiłek? Wyjątkowo apetyczna zupa meksykańska z pulpecikami ze szponderu wołowego i boczku zadowoli wymagające podniebienia dzięki Krajance Warzywnej WINIARY, która dopełnia smak ostrej zupy (zawierającej m.in. papryczki chili, słodką paprykę, pieprz czosnkowy) prostym, ale trafnym połączeniem składników (koncentratu pomidorowego, marchewek i przypraw). Zupę po meksykańsku podawaj z natką kolendry. Pamiętaj, aby smak był bardziej intensywny, zupa meksykańska przed podaniem powinna się „przegryźć” przez ok. 2 godziny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone wołowe i boczek połączyć z jajkiem, bułka tartą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać, a następnie uformować małe klopsiki.
  2. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć klopsiki z obu stron.
  3. Przygotować wywar wołowy bez przypraw w 2l wody, dodać Krajankę warzywną i chwilę gotować.
  4. Cebulę i chili drobno posiekać, paprykę czerwoną pokroić w paseczki.
  5. Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę, dodać chili i paprykę.
  6. Do wywaru dodać fasole, czerwoną paprykę oraz cebulę i doprawić wędzoną papryką, na koniec dołożyć klopsiki i posypać natka kolendry.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: