Zupa groszkowa

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 40 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotować wywar ze skrzydełek bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać krajankę warzywną i mrożony groszek.
  2. Gotować przez chwilę, aż groszek będzie miękki.
  3. Mąkę rozrobić ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlać do zupy i dokładnie wymieszać.
  4. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, podawać w miseczkach z paluchem francuskim.

Opis przepisu:


Gęsta zupa groszkowaKrajanką Warzywną WINIARY, gotowana na wywarze ze skrzydełek z kurczaka, podawana z posiekaną natką pietruszki i chrupiącymi paluchami z ciasta francuskiego to godna propozycja do najbardziej wymagającego menu!

Dzięki Krajance Warzywnej WINIARY, zawierającej składniki w idealnie odmierzonych proporcjach, nie musisz martwić się, że zupa z groszku zielonego będzie zbyt słona lub niedoprawiona. Praktyka czyni mistrza – z naszym pomysłem zupa z groszkiem może stać się Twoją specjalnością, podobnie jak zupa pieczarkowa!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?