1

2

Przepisy

Zupa groszkowa

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

160 calories kalorie: 160 kcal / porcja


Gęsta zupa groszkowa z Krajanką Warzywną WINIARY, gotowana na wywarze ze skrzydełek z kurczaka, podawana z posiekaną natką pietruszki i chrupiącymi paluchami z ciasta francuskiego to godna propozycja do najbardziej wymagającego menu!

Dzięki Krajance Warzywnej WINIARY, zawierającej składniki w idealnie odmierzonych proporcjach, nie musisz martwić się, że zupa z groszku zielonego będzie zbyt słona lub niedoprawiona. Praktyka czyni mistrza – z naszym pomysłem zupa z groszkiem może stać się Twoją specjalnością, podobnie jak zupa pieczarkowa!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotować wywar ze skrzydełek bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać krajankę warzywną i mrożony groszek.
  2. Gotować przez chwilę, aż groszek będzie miękki.
  3. Mąkę rozrobić ze śmietanką i niewielką ilością wody, wlać do zupy i dokładnie wymieszać.
  4. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, podawać w miseczkach z paluchem francuskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: