Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 8

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotować wywar z porcji indyka bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę warzywną WINIARY i chwilę gotować.
  2. Szalotkę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a ziemniaki w kosteczkę.
  3. Na patelni roztopić masło klarowane i zeszklić cebulkę.
  4. Do garnka dodać kolejno pokrojone ziemniaki, pieczarki i szalotkę.
  5. Zupę gotować jeszcze 10 min, aby składniki się połączyły, a ziemniaki były miękkie.
  6. Podawać z posiekaną natką pietruszki i bagietką.

Opis przepisu:

Zupa pieczarkowa z Krajanką warzywną WINIARY, przygotowywana na bazie wywaru z indyka, podawana z podsmażaną cebulką i pokrojonymi w kosteczkę ziemniakami – sycąca zupa na każdą okazję! Pieczarkową podawaj z chrupiącymi bagietkami lub bułeczkami, bo zagryzana wypiekiem zupa jest zawsze bardziej sycąca!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?