1

2

Przepisy

Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

180 calories kalorie: 180 kcal / porcja

Zupa pieczarkowa z Krajanką warzywną WINIARY, przygotowywana na bazie wywaru z indyka, podawana z podsmażaną cebulką i pokrojonymi w kosteczkę ziemniakami – sycąca zupa na każdą okazję! Pieczarkową podawaj z chrupiącymi bagietkami lub bułeczkami, bo zagryzana wypiekiem zupa jest zawsze bardziej sycąca!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotować wywar z porcji indyka bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę warzywną WINIARY i chwilę gotować.
  2. Szalotkę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a ziemniaki w kosteczkę.
  3. Na patelni roztopić masło klarowane i zeszklić cebulkę.
  4. Do garnka dodać kolejno pokrojone ziemniaki, pieczarki i szalotkę.
  5. Zupę gotować jeszcze 10 min, aby składniki się połączyły, a ziemniaki były miękkie.
  6. Podawać z posiekaną natką pietruszki i bagietką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: