Egzotyczna sałatka z ananasem, szynką i majonezem

4/5 4 54 5 1
4/5 4 54 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przekrój ananasa na pół wzdłuż, zostawiając pióropusz liści przy owocu dla dekoracji. Przy pomocy noża lub łyżki wydrąż miąższ. Do sałatki możesz też użyć ananasa z puszki.
  2. Ok. 100-150 gramów ananasa pokrój w kostkę, a resztę zostaw na inną okazję (np. do deseru).
  3. Seler naciowy i szynkę pokrój w kostkę.
  4. Pokrojonego ananasa, szynkę i seler naciowy włoż do miski. Dodaj majonez, musztardę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  5. Gotową sałatkę przełóż do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.

Opis przepisu:

Przepis na egzotyczną sałatkę z ananasem, szynką, musztardą, selerem, papryką i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY wyróżnia się nie tylko ciekawym doborem składników, ale również sposobem podania – ananasową sałatkę podawaj w wydrążonych połówkach ananasa, które wyróżnią się na stole wśród standardowych miseczek z posiłkami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?