Egzotyczna sałatka z ananasem, szynką i majonezem

4/5 4 47 5 1

przygotowanie: 20 min

porcje: 8 porcji

Przepis na egzotyczną sałatkę z ananasem, szynką, musztardą, selerem, papryką i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY wyróżnia się nie tylko ciekawym doborem składników, ale również sposobem podania – ananasową sałatkę podawaj w wydrążonych połówkach ananasa, które wyróżnią się na stole wśród standardowych miseczek z posiłkami!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przekrój ananasa na pół wzdłuż, zostawiając pióropusz liści przy owocu dla dekoracji. Przy pomocy noża lub łyżki wydrąż miąższ. Do sałatki możesz też użyć ananasa z puszki.
  2. Ok. 100-150 gramów ananasa pokrój w kostkę, a resztę zostaw na inną okazję (np. do deseru).
  3. Seler naciowy i szynkę pokrój w kostkę.
  4. Pokrojonego ananasa, szynkę i seler naciowy włoż do miski. Dodaj majonez, musztardę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  5. Gotową sałatkę przełóż do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.

2 wskazówki do przepisu

  • Kurdzo
    W przepisie chodzi oczywiście o seler naciowy, stąd łodyga.
  • Jolka
    Czy napewno chodzi o seler, bo on nie ma łodygi

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.