Kurczak w śmietankowym curry

Oceń ten przepis!

3/5 3 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

3/5 3 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Do woreczka z górnej części opakowania włóż pałki z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i 50 ml śmietanki kremówki 30% tłuszczu. Woreczek zamknij czerwoną zapinką, którą znajdziesz w woreczku.
  2. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę i śmietankę na mięsie.
  3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut.
  4. Po wyciągnięciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.
  5. Jeśli chcemy, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić. Upieczone pałki z kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem i surówką z jabłka i marchewki.

Opis przepisu:


Chrupiące, aromatyczne i jednocześnie delikatne pałki z kurczaka w sosie śmietankowym curry samą nazwą poruszają nasze kubki smakowe, łatwo się je przyrządza – a w dodatku niezmiernie zachwycają poczęstowanych. Wypróbuj WINIARY Pomysł…na soczystego kurczaka w śmietankowym curry i zobacz, jakie to proste! Pałki z kurczaka w sosie podawaj z ryżem oraz surówką z jabłka i marchewki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?