Pierś z kurczaka z ryżem i warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy na kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
  2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm.
  3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry.
  4. Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu.
  5. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
  6. Przełóż całość na talerz, wyrzuć papier.
  7. Podawaj z ryżem i warzywami.

Opis przepisu:


Masz ochotę na pierś kurczaka na obiad bez smażenia? WINIARY Pomysł na…PAPIRUS soczystą pierś kurczaka w złocistym curry jest odpowiedzią na Twoje poszukiwania! Mięso smażymy bez dodatku tłuszczu, a dzięki wyważonej kompozycji przypraw kurczak usmażony w papirusie smakuje idealnie. soczystego kurczaka podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami, np. gotowanymi na parze.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?