1

2

Przepisy

Pierś kurczaka w złocistym curry

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje


Masz ochotę na pierś kurczaka na obiad bez smażenia? WINIARY Pomysł na…PAPIRUS soczystą pierś kurczaka w złocistym curry jest odpowiedzią na Twoje poszukiwania! Mięso smażymy bez dodatku tłuszczu, a dzięki wyważonej kompozycji przypraw kurczak usmażony w papirusie smakuje idealnie. soczystego kurczaka podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami, np. gotowanymi na parze.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy na kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
  2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm.
  3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry.
  4. Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
  5. Przełóż całość na talerz, wyrzuć papier.
  6. Podawaj z ryżem i warzywami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: