Kurczak w sosie włoskim z mozzarellą

Oceń ten przepis!

4/5 4 34 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 34 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi kurczaka przekrój na kotlety i rozbij na grubość około 1 cm.
  2. Na patelni dobrze rozgrzej 1 łyżkę oleju i na średnim ogniu (ok. 60% mocy) obsmaż kotlety przez 1 minutę z każdej strony.
  3. Zawartość saszetki wymieszaj w 300 ml zimnej wody i 50 ml śmietanki 12%. Dodaj do kurczaka i zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 8 min.
  4. Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż po jednym plastrze na każdym kawałku kurczaka. Przykryj i duś jeszcze 1 min.
  5. Podawaj z ryżem lub makaronem i surówką.

Opis przepisu:


Soczysta pierś z kurczaka, pomidorowo-paprykowy sos z bazylią i ciągnące się kawałki mozzarelli – z WINIARY Pomysł na…kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą przygotujesz idealnie smaczną i aromatyczną pierś kurczaka na obiad dla całej rodziny i zajmie Ci to niewiele ponad kwadrans! Pomysł na…WINIARY zawiera sprawdzoną kompozycję składników, która odmieni smak Twojego obiadu – nigdy więcej nudy i powtarzalności na talerzu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?