Ciastka francuskie z budyniem

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu z tym, że z ilością 450 ml mleka zamiast pół litra.
  2. Ciasto francuskie podziel na 8 równych prostokątów. Na połowie prostokątów natnij po 4 - 5 "dziurek". Piekarnik rozgrzej do 220 stopni.
  3. Na nieponacinane kawałki ciasta nakładaj budyń i opcjonalnie owoce. Przykryj każdy kawałkiem naciętym, a następnie dociśnij brzegi widelcem.
  4. Ułóż ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 - 20 minut, aż ciastka ładnie się zarumienią.
  5. Gdy całkiem wystygną posyp cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Ciastka francuskie z budyniem to bardzo szybki w przyrządzeniu deser, który idealnie sprawdzi się w przypadku wizyty niezapowiedzianych gości. Na pojedyncze kawałki ciasta francuskiego wykładamy Budyń o smaku waniliowym WINIARY, a także – jeśli masz ochotę – owoce. Następnie tak przygotowane spody ciastek przykrywamy kawałkami ciasta francuskiego z naciętymi otworami i dociskamy brzegi ciastek widelcem. Ciastka francuskie z budyniem odstaw do wystudzenia, posyp cukrem pudrem i zajadaj w ulubionym towarzystwie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?