Grochowa z soczewicą

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 6

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w plasterki.
  2. Zagotuj bulion, wrzuć warzywa i ziemniaki, gotuj do miękkości.
  3. Boczek i kiełbasę pokrój.
  4. Zupę grochową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i wlej do warzyw, dodaj kiełbasę, boczek i odsączoną soczewicę. Gotuj 5 minut.
  5. Dopraw do smaku solą, pieprzem, curry i sosem sojowym.

Opis przepisu:


Tradycyjna grochówka nie kojarzy się z curry i sosem sojowym, ale w naszym przepisie na zupę grochową z soczewicą, kiełbasą śląską i boczkiem wędzonym właśnie te składniki nadają jej wyjątkowego smaku i aromatu!

Zupa grochowa Nasza Specjalność WINIARY zapewnia nie tylko dobry smak posiłku, ale też oszczędza czas poświęcony gotowaniu: wystarczy, że warzywa ugotujesz do miękkości, dodasz do nich mięso i całość wymieszasz z Zupą grochową WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?