Grochowa z parmezanem

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę.
  2. Zagotuj 750 ml wody, wrzuć warzywa i ziemniaki, gotuj do miękkości.
  3. Zupę grochową rozprowadź w szklance zimnej wody i wlej do warzyw, mieszając zagotuj, gotuj 5 minut, zmiksuj. Dodaj śmietanę.
  4. Zupę podaj z parmezanem i grzankami.

Opis przepisu:

Zupa grochowa ze startym parmezanem i chrupiącymi grzaneczkami czosnkowymi to kremowa wersja tradycyjnej grochówki z kapustą i mięsem, do której nawet nie potrzebujesz bogatego zestawu przypraw, bo Zupa Grochowa Nasza Specjalność WINIARY zapewnia daniu wyborny smak. Rozgrzewa, syci i porusza kubki smakowe – skosztuj!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?