Prosta pasta jajeczna z majonezem

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo (ok. 8 minut), wystudź i zetrzyj na tarce o grubych oczkach albo posiekaj.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki w misce – jajka, majonez, przyprawy, łyżkę szczypiorku.
  3. Udekoruj i podawaj z ulubionym pieczywem.

Opis przepisu:


Idealne śniadanie powinno mieć trzy cechy: powinno być odżywcze, szybkie i proste. Nasz przepis na prostą pastę jajeczną z majonezem, szczypiorkiem i selerem spełnia te oczekiwania! Pastą z jajek możesz posmarować chrupiącą bagietkę, razową bułkę czy kajzerkę z makiem – dowolne (i najlepiej świeżo upieczone) pieczywo. Kanapki z pastą jajeczną podawaj rodzinie z pomidorkami koktajlowymi – dla smaku i atrakcyjnej dekoracji!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?