Sałatka gyros z kapustą czerwoną

Oceń ten przepis!

5/5 5 72 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 8

5/5 5 72 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka pokrój w paski, a cebulę w kostkę.
  2. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, papryką, pieprzem, oregano i olejem. Wymieszaj i odstaw na 2 godziny do lodówki.
  3. Kapustę czerwoną (główkę) poszatkuj i oprósz solą na 1 godzinę przed podaniem.
  4. Pomidory i ogórki kwaszone pokrój w kostkę. Z pomidorów możesz usunąć nasiona.
  5. Na patelni podsmaż cebulę aż się zeszkli. Zdejmij ją a na tej samej patelni podsmaż kurczaka przez około 10-15 min.
  6. W naczyniu wymieszaj kapustę czerwoną, pomidory i ogórki z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i Ketchupem Łagodnym Winiary. Na wierzchu ułóż podsmażone mięso.

Opis przepisu:

Sałatka gyros z kapustą czerwoną, z kawałeczkami piersi z kurczaka oprószonymi Ziarenkami Smaku WINIARY, zeszkloną cebulką i pyszną kompozycją warzyw to propozycja kulinarna na każdy dzień. Aby uzyskać wielowymiarowy smak, użyj Majonezu Dekoracyjnego WINIARYKetchupu Łagodnego WINIARY. Podawaj z ciepłym, podsmażonym kurczakiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?