składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Do garnka wrzucamy masło, cukier i Cukier Wanilinowy. Zagotowujemy. Dodajemy kawę Inkę, kawę rozpuszczalną i kakao, dobrze mieszkamy i odstawiamy do przestygnięcia.
- Herbatniki kruszymy.
- Do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach (aby nie było grudek).
- Później dodajemy herbatniki, bakalie i mieszkamy łyżką.
- Całość przekładamy na papier do pieczenia i zwijamy w rulon, ugniatając. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Opis przepisu:
Autor: kulinarnyswiatPodróż do lat dzieciństwa, kiedy blok czekoladowy był jednym z lepszych przysmaków. W tym przepisie dodatek kawy sprawia, że blok nie jest przesadnie słodki, a do tego lekko pobudza naszą energię. W sam raz, żeby mieć siłę na kolejny kęs! Pycha!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?