Blok czekoladowy z kawą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 10 min.

  • Porcje 20

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wrzucamy masło, cukier i Cukier Wanilinowy. Zagotowujemy. Dodajemy kawę Inkę, kawę rozpuszczalną i kakao, dobrze mieszkamy i odstawiamy do przestygnięcia.
  2. Herbatniki kruszymy.
  3. Do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach (aby nie było grudek).
  4. Później dodajemy herbatniki, bakalie i mieszkamy łyżką.
  5. Całość przekładamy na papier do pieczenia i zwijamy w rulon, ugniatając. Wstawiamy do lodówki na całą noc.

Opis przepisu:

Podróż do lat dzieciństwa, kiedy blok czekoladowy był jednym z lepszych przysmaków. W tym przepisie dodatek kawy sprawia, że blok nie jest przesadnie słodki, a do tego lekko pobudza naszą energię. W sam raz, żeby mieć siłę na kolejny kęs! Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?