1

2

Przepisy

Blok czekoladowy z kawą

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 240 minut

porcje: 20 porcji

Najlepszy z najlepszych blok. Dodatek kawy sprawia, że masa jest jedyna, wyjątkowa a całość nie jest aż tak słodka.

Przygotowanie:

  1. Do garnka wrzucamy masło, cukier i cukier waniliowy- zagotowujemy- dodajemy kawę Inkę, kawę rozpuszczalną i kakao, dobrze mieszkamy i odstawiamy do przestygnięcia.
  2. Herbatniki kruszymy.
  3. Do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach (aby nie było grudek).
  4. Później dodajemy herbatniki, bakalie i mieszkamy łyżką.
  5. Całość przekładamy na papier do pieczenia i zwijamy w rulon, ugniatając. Wstawiamy do lodówki na całą noc.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: