1

2

Przepisy

Kotlety schabowe

4/5 4 8 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej – gdyby sparafrazować to powiedzenie, moglibyśmy powiedzieć, że każde danie może być smakowite, ale te już nam znane są najlepsze. Jednym z nich może być tradycyjny przepis na kotlety schabowe z ziemniakami i kiszoną kapustą, doprawiane Ziarenkami Smaku WINIARY, smażone, aż panierka osiągnie złocisty kolor i będzie chrupka. Kotlety schabowe możesz podawać też z ulubioną surówką lub kiszonymi ogórkami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na 4 porcje, lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz Ziarenkami Smaku.
  2. Następnie obtocz w mące, zanurz w rozbełtanym jajku, a potem obtocz w bułce tartej.
  3. Smaż ok. 5 minut na dość małym ogniu z obu stron – aż kotlety będą apetycznie rumiane i chrupiące.
  4. Schabowe podawaj z kiszoną kapustą i ziemniakami.

1 wskazówka do przepisu

  • JOZIK
    dodac troche kurkumy i cebuli utartej na tarce o malych oczkach-smacznego..

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: