Kotlety schabowe

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na 4 porcje, lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz Ziarenkami Smaku.
  2. Następnie obtocz w mące, zanurz w rozbełtanym jajku, a potem obtocz w bułce tartej.
  3. Smaż ok. 5 minut na dość małym ogniu z obu stron – aż kotlety będą apetycznie rumiane i chrupiące.
  4. Schabowe podawaj z kiszoną kapustą i ziemniakami.

Opis przepisu:

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej – gdyby sparafrazować to powiedzenie, moglibyśmy powiedzieć, że każde danie może być smakowite, ale te już nam znane są najlepsze. Jednym z nich może być tradycyjny przepis na kotlety schabowe z ziemniakami i kiszoną kapustą, doprawiane Ziarenkami Smaku WINIARY, smażone, aż panierka osiągnie złocisty kolor i będzie chrupka. Kotlety schabowe możesz podawać też z ulubioną surówką lub kiszonymi ogórkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?