Sledż pod pierzynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 50 min.

  • Porcje 6

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie wymoczyć ok. 1,5h. Pokroić w kostkę ok. 1,5 cm. Rozłożyć w płaskim naczyniu.
  2. Por umyć, drobno pokroić i posypać po śledziu. Posmarować majonezem.
  3. Ugotować marchew i zetrzeć na dużych oczkach.
  4. Po marchewce zetrzeć ziemniaki przez duże oczka. Posmarować majonezem.
  5. Ugotować jajka i zetrzeć na drobnych oczkach. Posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub natką.

Opis przepisu:

Śledź pod pierzynką jest propozycją idealną na święta wielkanocne. Śledź połączony z jajkami, ziemniakami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to kombinacja smaków, która przypadnie do gustu wszystkim łasuchom. Całość posypana jest szczypiorkiem lub natką pietruszki, przez co danie prezentuje się niezwykle apetycznie. Zobacz, jak przygotować sałatkę, którą poczęstujesz wszystkich członków rodziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?