1

2

Przepisy

Sledż pod pierzynką

3/5 3 21 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie wymoczyć ok. 1,5h. Pokroić w kostkę ok. 1,5 cm. Rozłożyć w płaskim naczyniu.
  2. Por umyć, drobno pokroić i posypać po śledziu. Posmarować majonezem.
  3. Ugotowaną marchew zetrzeć na dużych oczkach.
  4. Po marchewce zetrzeć ziemniaki przez duże oczka. Posmarować majonezem.
  5. Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub natką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: