1

2

Przepisy

Ciasto kokosowe bez pieczenia

4/5 4 48 5 1

przygotowanie: 32 minuty

oczekiwanie: 240 minut

porcje: 20 porcji

Ciasto kokosowe bez pieczenia to słodki i prosty w wykonaniu deser – najlepiej smakuje schłodzony! Przekładaniec bez pieczenia z budyniowym nadzieniem z wiórkami kokosowymi oraz krakersami z jednej strony – rozpływa się w ustach, z drugiej strony – jest delikatnie chrupiący dzięki warstwom krakersów. Do wykonania kokosowego ciasta bez pieczenia możesz użyć dowolnego smaku budyniu!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
  2. Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
  3. Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
  4. Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie. Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

  • malgoOosia

    SUPER!!!

    Wygląda apetycznie i szybkie w przygotowaniu
  • youstynah

    Super!!!

    Nie dość, że mega pychotka, to jeszcze super łatwe i szybkie do zrobienia :) Robię zawsze wtedy kiedy moje chłopaki mają ochotę ta słodkości a nie chce mi się piec ciasta...

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • paulaaa
    Mila jeśli lubisz słodko słone smaki to wybierz krakersy, ja zrobiłam na herbatnikach i też wyszło pyszne!
  • Mila
    Prosze o informacje na temat ciastek które maja byc użyte. Chce zrobic ciasto w weekend ale nie wiem jakie kupic. Chodzi o takie słodkie herbatniki, czy słone krakersy? Choc wolność mi tu nie pasuje...
  • Asia
    a co z tym masłem?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: