Ciasto kokosowe bez pieczenia

Oceń ten przepis!

4/5 4 57 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 20

4/5 4 57 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
  2. Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
  3. Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
  4. Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie. Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.

Opis przepisu:

Ciasto kokosowe bez pieczenia to słodki i prosty w wykonaniu deser – najlepiej smakuje schłodzony! Przekładaniec bez pieczenia z budyniowym nadzieniem z wiórkami kokosowymi oraz krakersami z jednej strony – rozpływa się w ustach, z drugiej strony – jest delikatnie chrupiący dzięki warstwom krakersów. Do wykonania kokosowego ciasta bez pieczenia możesz użyć dowolnego smaku budyniu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • paulaaa
    Mila jeśli lubisz słodko słone smaki to wybierz krakersy, ja zrobiłam na herbatnikach i też wyszło pyszne!
  • Mila
    Prosze o informacje na temat ciastek które maja byc użyte. Chce zrobic ciasto w weekend ale nie wiem jakie kupic. Chodzi o takie słodkie herbatniki, czy słone krakersy? Choc wolność mi tu nie pasuje...
  • Asia
    a co z tym masłem?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?