Pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym

Oceń ten przepis!

4/5 4 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Każdą z piersi przetnij na pół, tak aby powstały cztery podobne kotlety. W razie potrzeby lekko rozbij.
  2. Każdy kotlet oprósz Ziarenkami Smaku, a potem obtocz w jajku i w bułce tartej. Każdy kotlet smaż na rumiany kolor z dwóch stron.
  3. Następnie wyłóż kotlety na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na każdego kotleta połóż ananasa, a na nim - plasterek sera.
  4. Piecz przez ok. kwadrans do 180°C.
  5. Kotlety doskonale smakują też z łyżeczką żurawiny. Podawaj z ryżem i surówką z marchewki.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Na patelni smażysz filety z kurczaka oprószone Ziarenkami Smaku WINIARY i panierowane jak schabowe – dopiero późniejsze kroki odmieniają je w zupełnie nowe danie. Kotlety z piersi kurczaka zapiekasz z ananasem i plastrami sera żółtego, aby podać je w smacznej kompozycji z ryżem i surówką z marchewką. Opcjonalnie możesz dodać do nich łyżeczkę konfitury z żurawiny do mięs.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?