Błyskawiczny kapuśniak z pekinki

Oceń ten przepis!

3/5 3 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

3/5 3 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę pokrój w paski. Ugotuj w ok. 2 litrach wody, do miękkości (ok. 20 minut).
  2. Dodaj makaron i krajankę Winiary. Dalej gotuj do miękkości makaronu. Możesz użyć także już ugotowany makaron. Wtedy wystarczy go tylko podgrzać.
  3. Podawaj zupę z posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Błyskawiczna w przygotowaniu zupa, którą można przyrządzić w dosłownie kilka chwil. Ja wykorzystałam pozostałą po sałatce kapustę pekińską oraz ugotowany w nadmiarze makaron. Super ekonomicznie i super smacznie, dzięki Krajance warzywnej WINIARY/b>, która nadała daniu konkretny charakter!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?