Jajka w koszulkach na szpinaku

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Szpinak oczyść, umyj, odsącz.
  3. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobną kosteczkę. Zeszklij na maśle, dodaj szpinak. Duś przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Filiżankę wyłóż folią spożywczą (kwadrat). Posmaruj masłem/oliwą, posyp zieleniną. Wbij ostrożnie jajko, dopraw solą i pieprzem. W ten sposób przygotuj osobno 4 jajka.
  5. Folię mocno zawiń i zwiąż sznurkiem, zostawiając dwa jego końce.
  6. Do garnka wlej na tyle dużo wody, aby jajka po włożeniu były całe zanurzone.
  7. Każde jajko ze sznurkiem zawieś na drewnianej łyżce i włóż do wrzątku. Gotuj 4-5 minut w zależności od wielkości jajka.
  8. Jajka rozwiń z folii i podaj na porcji szpinaku, polane sosem serowym.
  9. Możesz podać na toście lub z ziemniakami puree.

Opis przepisu:

Przepis na jajka w koszulkach na szpinaku to pomysł na efektowne i smaczne śniadanie – lub kolację. Jeżeli obawiasz się, że tradycyjne jajka w koszulkach (gotowane na wrzątku z łyżką oleju) Ci nie wyjdą, przygotowaliśmy dla Ciebie bardzo prostą instrukcję! Gotowe jajko w koszulce układasz na szpinaku z cebulką i czosnkiem, a całość polewasz Sosem Cztery sery Italia WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?