Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 10

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania 1/2 kostkę bulionu. Ostudź.
  2. Masło rozgrzej w małym rondlu z Ziarenkami smaku. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień do minimum.
  3. Gotuj w maśle pokrojonego wcześniej łososia partiami. Sprawdź po około 5 minutach czy łosoś jest gotowy. Ostudź. Nie wylewaj masła.
  4. Cebulę i paprykę pokrój w piórka. Gruszkę przekrój wzdłuż na pół, a następnie w plastry o grubości około 2 mm.
  5. Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku oliwę, sok z cytryny, 4 łyżki masła z gotowania łososia i pieprzem.
  6. Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce. Podawaj z dodatkowymi plastrami gruszki.

Opis przepisu:

Kasza jaglana jest na tyle uniwersalna, że możesz ją łączyć z dowolnymi składnikami, aby uzyskać pyszną i wartościową sałatkę. Sprawdź przepis na sałatkę z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą i plastrami gruszki. Podawaj ją z dressingiem – dość nietypowym, bo zarówno z miodu, masła i pieprzu, jak i oliwy i z soku z cytryny. Wykładaj na talerze z dodatkowymi plastrami gruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?