Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Oceń ten przepis!

3/5 3 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 12

3/5 3 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażana pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.
  3. Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.
  4. Paprykę umyj i pokrój w paski.
  5. Orzechy pokrusz rękoma. Ser pokrój w kostkę.
  6. Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.
  7. Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.

Opis przepisu:

Filet z piersi kurczaka przygotowany w Papirusie Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich jest uniwersalny w sztuce kulinarnej – nam smakuje w sałatce z bakłażanem, zieloną soczewicą i serem kozim, którą podajemy z ciekawym dressingiem z MAGGI, majonezu, miodu, oliwy i soku z cytryny. Sałatkę z bakłażana i kurczaka posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi i kozim serem (zamiast niego możesz użyć sera feta).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?