1

2

Przepisy

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

3/5 3 5 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 12 porcji

Filet z piersi kurczaka przygotowany w Papirusie Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich jest uniwersalny w sztuce kulinarnej – nam smakuje w sałatce z bakłażanem, zieloną soczewicą i serem kozim, którą podajemy z ciekawym dressingiem z MAGGI, majonezu, miodu, oliwy i soku z cytryny. Sałatkę z bakłażana i kurczaka posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi i kozim serem (zamiast niego możesz użyć sera feta).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażana pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.
  3. Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.
  4. Paprykę umyj i pokrój w paski.
  5. Orzechy pokrusz rękoma.
  6. Ser pokrój w kostkę.
  7. Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.
  8. Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: