Gofry pieczone w piekarniku

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 28 min.

  • Porcje 6

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło roztopić i dodać do mleka i jajek. Wymieszać. Mąkę przesiać i dodać do proszku do pieczenia, cukru i soli. Połączyć masę mokrą i suchą. Wymieszać aż będzie gładka.
  2. Ciasto przelać do foremki silikonowe w kształcie gofrów. Piekarnik nagrzać do 220 stopni i piec około 10 minut. Po tym czasie wyjąć z pieca, wyłożyć gofry na papier do pieczenia i zapiekać jeszcze około 8 minut. W ten sposób zarumienią się i będą chrupiące.
  3. Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu. Na każdy gofr nakładać dowolną ilość śmietany. Ozdobić owocami.

Opis przepisu:

Nie trzeba mieć gofrownicy aby przygotować wyśmienite gofry. Wystarczą specjalne foremki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?