Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło roztopić i dodać do mleka i jajek. Wymieszać. Mąkę przesiać i dodać do proszku do pieczenia, cukru i soli. Połączyć masę mokrą i suchą. Wymieszać, aż będzie gładka.
Krok 2
18 min
Ciasto przelać do foremki silikonowej w kształcie gofrów. Piekarnik nagrzać do 220 stopni i piec około 10 minut. Po tym czasie wyjąć z pieca, wyłożyć gofry na papier do pieczenia i zapiekać jeszcze około 8 minut. W ten sposób zarumienią się i będą chrupiące.
Krok 3
5 min
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu. Na każdy gofr nakładać dowolną ilość śmietany. Ozdobić owocami.
Krok 1
z
3
Masło roztopić i dodać do mleka i jajek. Wymieszać. Mąkę przesiać i dodać do proszku do pieczenia, cukru i soli. Połączyć masę mokrą i suchą. Wymieszać, aż będzie gładka.
Krok 2
z
3
Ciasto przelać do foremki silikonowej w kształcie gofrów. Piekarnik nagrzać do 220 stopni i piec około 10 minut. Po tym czasie wyjąć z pieca, wyłożyć gofry na papier do pieczenia i zapiekać jeszcze około 8 minut. W ten sposób zarumienią się i będą chrupiące.
Krok 3
z
3
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu. Na każdy gofr nakładać dowolną ilość śmietany. Ozdobić owocami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0