Zupa buraczkowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki pokrój w kostkę.
  2. Do garnka wlej 2 litry bulionu mięsnego bez soli i przypraw, dodaj ziemniaki. Gotuj do miękkości około 10 minut.
  3. Dodaj zawartość opakowania Krajanki do zupy buraczkowej. Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.
  4. Śmietanę połącz z 100 ml gorącej zupy, wymieszaj i wlej do garnka.
  5. Do zupy możesz dodać marchewkę, kapustę lub fasolkę z puszki.

Opis przepisu:

Zupa buraczkowa gotowana na bazie bulionu mięsnego i Krajanki do Zupy Buraczkowej ma nie tylko intensywny kolor, ale również smak i aromat. Zupę buraczkową możesz przyrządzić na wiele sposobów – z startą lub krojoną marchewką, kapustą lub fasolą (czerwoną lub białą) z puszki. Porcje zupy z buraczkami możesz udekorować kleksami gęstej śmietanki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?