Kapuśniak ze świeżej kapusty

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 13 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki pokrój w kostkę.
  2. Do garnka wlej 2 litry wody, dodaj kostkę drobiową, ziemniaki i poszatkowaną kapustę.
  3. Gotuj do miękkości około 10 minut.
  4. Dodaj zawartość opakowania Krajanki do kapuśniaku. Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.

Opis przepisu:

Kapuśniak ze świeżej kapusty posiada nieco inny smak niż kapuśniak z kiszonej kapusty – jesienią warto spróbować obu wariantów zup, kiedy za oknem jest coraz chłodniej i deszczowo. Jesienna plucha może nie nastrajać pozytywnie, ale kto nie uśmiechnie się na widok smacznego i aromatycznego dania, jakim jest kapuśniaczek ze świeżej kapusty? Dodaj do niego więcej ziemniaków, jeżeli zależy Ci na gęstszej zupie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?