Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 12

5/5 5 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Foremki do muffinek wysmaruj masłem lub olejem.
  2. Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj ze szczypiorkiem. Rozłóż równomiernie w zagłębieniach formy.
  3. Jajka ubijaj mniej więcej przez 3 minuty. Po tym czasie- ciągle miksując wlej strumieniem mleko.
  4. Dodaj proszek do pieczenia Winary, roztarte w dłoni zioła, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Masą zalej szynkę z serem i warzywami.
  5. Wstaw do piekarnika na mniej więcej 18-20 minut, aż babeczki ładnie się zrumienią i urosną.
  6. Podawaj na ciepło lub zimno.

Opis przepisu:

Muffiny na śniadanie? Czemu nie! Zwłaszcza że masa, z której je przyrządzamy przypomina składniki tradycyjnego omletu z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY! Muffiny śniadaniowe z papryką, szynką i serem to pomysł na proste śniadanie, ale w niecodziennej odsłonie babeczek na słono, które dzięki dodatkowi przypraw stają się niezwykle aromatyczne. Dodaj do nich także świeży, chrupiący szczypiorek, a gotowe mięsno-warzywne muffiny śniadaniowe podawaj na ciepło lub na zimno.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?