Surówka Colesław

Oceń ten przepis!

4/5 4 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 10

4/5 4 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj. Obraną marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub posiekaj w zapałkę.
  2. Natkę pietruszki pokrój niezbyt drobno a obraną cebulę w drobną kostkę.
  3. Kapustę skrop octem, po czym wymieszaj z marchewką, cebulą i drobno pokrojonym czosnkiem (opcjonalnie).
  4. Całość dopraw odrobiną soli, czarnym pieprzem i cukrem.
  5. Pod koniec mieszania dodaj majonez, wymieszaj raz jeszcze.

Opis przepisu:


Przepis na surówkę Colesław to jeden z prostszych przepisów na dodatki pasujące do obiadów – ale też idealne jako przystawki. Surówkę Colesław z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, świeżo posiekaną natką pietruszki, cukrem (opcjonalnie) i warzywami, tworzącymi idealnie smakową kompozycję z kapustą białą, podawaj najlepiej z daniami mięsnymi – nie zapominaj o doprawieniu pieprzem i czosnkiem.

Poznaj też przepis na sałatkę Colesław z ananasem, orzechami włoskimi i jogurtem naturalnym!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?