Kaszanka pieczona z kiszoną kapustą

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Kaszankę obieram z osłonki. Boczek kroję w kostkę. Kiszoną kapustę dokładnie odsączam z soku.
  2. Na kawałku folii aluminiowej kładę odciśniętą kapustę kiszoną (około 2 łyżek), pokrojony w kostkę boczek oraz kaszankę. Następnie oprószam ziarenkami smaku, pieprzem i majerankiem.
  3. Całość zawijam w folię aluminiową tworząc podłużne paczuszki i kładę na rozgrzanym ruszcie na tacce na grillu. Piekę około 25 - 30 minut. Kaszankę można także upiec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 30 - 35 minut.
  4. Kaszankę podaję na gorąco z  dodatkiem ketchupu Winiary.

Opis przepisu:

Pyszna, pieczona kaszanka z dodatkiem kwaśnej, kiszonej kapusty i wędzonego boczku to niecodzienne połączenie, które zrobi furorę na grillu w gronie znajomych czy rodziny. Koniecznie przygotuj smakowitą pieczoną kaszankę z kiszoną kapustą, a jako dodatek podaj chrupiące pieczywo.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?