Cannelloni ze szpinakiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 10

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szklimy drobno pokrojoną cebulę.
  2. Dusimy szpinak ze sprasowanym czosnkiem.
  3. Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę i do tego ser feta (nie za małą kostkę). Doprawiamy wedle uznania i delikatnie mieszamy składniki (pamiętajmy jednak, że ser feta sam w sobie jest już słony). Następnie doprawiamy i faszerujemy makaron (nie gotujemy go).
  4. Układamy w naczyniu żaroodpornym (kładziemy obok siebie), następnie zalewamy sosem pomidorowym z cebulą (przyprawy wdług uznania). Wszystkie (całe) cannelloni muszą być pokryte sosem inaczej nie zmiękną.
  5. Na koniec posypujemy startym serem (dodatkowo jeszcze posypałam bazylią i oregano).
  6. Powinno się piec 30 minut w 180 stopniach, ale proponuje sprawdzać, bo może makaron się za bardzo "rozgotować".

Opis przepisu:

Cannelloni ze szpinakiem świetnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju imprezach – od sylwestra, przez imieniny cioci po wystawne bankiety. Wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Szpinak przenikający się ze smakiem czosnku i pomidorów, a wszystko skąpane w serze feta i makaronie – przepis na ideał!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?