Sałatka z zupek chińskich

4/5 4 23 5 1
4/5 4 23 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki o usuń nasiona.
  2. Pomidory i szynkę pokrój w grubą kostkę. Pora pokrój w cienkie krążki i delikatnie posól. Groszek odsącz.
  3. Otwórz zupki chińskie, wyjmij makaron (możesz uprzednio trochę go pokruszyć) oraz saszetki z przyprawami. Makaron włóż do miski. Do około 0,5 litra wrzątku dodaj zawartość saszetek, wymieszaj i zalej makaron. Odczekaj kilka minut aż makaron wchłonie wodę.
  4. Poczekaj aż makaron trochę przestygnie i dodaj do niego pokrojone składniki oraz majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Opis przepisu:


Makaron z zupek chińskich może zostać wykorzystany do sałatki z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, pomidorem, szynką konserwową (lub inną wędliną), groszkiem zielonym i porem.

Sałatkę z zupek chińskich dopraw do smaku przyprawami, za którymi przepadasz – i pamiętaj, aby przed podaniem schłodzić sałatkę z makaronem w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby smaki przeniknęły przez wszystkie składniki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • ulcia965
    Rano przygotowałam tą sałatkę i wieczorkiem poczęstowałam moich znajomych ...byli zachwyceni,więc polecam to danie na imprezową przystawkę :)