Sałatka z zupek chińskich

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 30 min

oczekiwanie: 30 min

porcje: 4 porcje

240 calories kalorie: 240 kcal / porcja


Makaron z zupek chińskich może zostać wykorzystany do sałatki z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, pomidorem, szynką konserwową (lub inną wędliną), groszkiem zielonym i porem.

Sałatkę z zupek chińskich dopraw do smaku przyprawami, za którymi przepadasz – i pamiętaj, aby przed podaniem schłodzić sałatkę z makaronem w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby smaki przeniknęły przez wszystkie składniki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki o usuń nasiona.
  2. Pomidory i szynkę pokrój w grubą kostkę. Pora pokrój w cienkie krążki i delikatnie posól. Groszek odsącz.
  3. Otwórz zupki chińskie, wyjmij makaron (możesz uprzednio trochę go pokruszyć) oraz saszetki z przyprawami. Makaron włóż do miski. Do około 0,5 litra wrzątku dodaj zawartość saszetek, wymieszaj i zalej makaron. Odczekaj kilka minut aż makaron wchłonie wodę.
  4. Poczekaj aż makaron trochę przestygnie i dodaj do niego pokrojone składniki oraz majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku.

1 wskazówka do przepisu

  • jaceks
    Warto nadmienić iż makaron też powinno się sparzyć gorącą wodą

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • ulcia965
    Rano przygotowałam tą sałatkę i wieczorkiem poczęstowałam moich znajomych ...byli zachwyceni,więc polecam to danie na imprezową przystawkę :)