Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 73 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 73 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z indyka opłucz, osusz i oczyść z niepotrzebnych błonek.
  2. Kostkę rosołową oraz Ziarenka Smaku rozmieszaj dokładnie z olejem. Powstałą masą posmaruj powierzchnię mięsa.
  3. Umieść indyka w rękawie do pieczenia, zamknij i piecz ok. 1h 20 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Opis przepisu:

Super prosty sposób na marynatę do piersi z indyka - wystarczy kostka rosołowa Rosół drobiowy WINIARY i świetny smak gwarantowany. Nie trzeba „bawić” się w kompozycje przyprawowe, więc to propozycja idealna dla kulinarnych laików. Choć nie tylko, bo smak tak zamarynowanego pieczonego indyka raczej każdemu przypadnie do gustu. Przyrządzone mięso można zajadać na ciepło, do obiadu, a także na zimno, do kanapki. Podczas pieczenia wytwarza się pyszny sos, który idealnie pasuje do posmarowania plastra mięsa na kromce pieczywa. Doskonałym dodatkiem do kanapki z pieczoną piersią indyka jest również prosta pasta jajeczna, np. z jajek i majonezu lub sosu chrzanowego i ziół (np. pietruszki, koperku, szczypiorku).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?